Baan Meubelen

Over BAAN

In 1934 begon Teunis Baan een meubelstofferingsbedrijf in Waddinxveen. Vanaf het allereerste begin had zijn atelier maar één doel: de meest stijlvolle en superieure meubelen stofferen in Nederland. Anno 2021 heeft Baan naast het hoofdkantoor en de productie in Waddinxveen drie eigen showrooms en meer dan 100 verkooppunten in Nederland en België. BAAN is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest exclusieve zitmeubelfabrikanten van Nederland met een solide reputatie op (inter)nationaal woongebied.

Met meer dan 90 jaar aan vakkennis in huis, zet BAAN als oer-Hollands familiebedrijf een unieke en stijlvolle formule neer! Als één van de weinige meubelbedrijven in Nederland die de eigen productie nog in de hand heeft, produceert en biedt BAAN een unieke verscheidenheid aan op maat gemaakte zitmeubelen voor consumenten en bedrijven. Alle meubelen worden handmatig in eigen fabriek in Waddinxveen vervaardigd, waardoor de zitmeubelen geheel aan te passen zijn aan uw individuele wensen. 

 Designed to enjoy! Een mooie gedachte, die de basis vormt van de visie van BAAN. BAAN creëert sfeer en beleving om van te genieten. De vaardigheden van onze getalenteerde ambachtslieden leiden tot functionele kwaliteit, duurzaamheid, originaliteit en schoonheid in onze ontwerpen. Onze meubelen worden dan ook vervaardigd met het doel uw levenskwaliteit te verhogen en elke dag ontspanning, impulsen, inspiratie en comfort te geven, vele jaren lang. Deze toewijding aan uitmuntendheid wordt door het gehele bedrijf uitgedragen. Op maat gemaakt. Puur vakmanschap. Dat is BAAN.

Aan het roer staan Ton en Mirande, de derde generatie Baan, hart en geest van het bedrijf, versterkt door het team op kantoor en in de productie. Als team zijn zij verantwoordelijk voor de totstandkoming van het eindproduct: uw ideale zitmeubel passend bij uw woning, uw bedrijf, ofwel uw ruimte en uw wensen. Van ontwerp & advies tot ontwikkeling, van productie tot levering. Het betrokken team BAAN is buitengewoon ervaren en doorloopt elke fase met dezelfde drijfveer: handmatig kwalitatieve zitmeubelen vervaardigen met optimaal zitcomfort . BAAN draagt kwaliteit uit, zowel voor de residentiële als de zakelijke sector. 

Met trots stellen wij u graag voor aan het team van BAAN:

ton
mirande
ilja
marco
idaline
willemijn
ellen
mariska
debora
marcom
bob

In onze showrooms in Waddinxveen en in het ETC Design Center in Culemborg ontdekt u de inspirerende wereld van BAAN (in totaal meer dan 900m2). Met genoegen tonen wij hier alle modellen en producten in combinatie met smaakvolle woonaccessoires. Wij bespreken graag samen uw plannen en wensen en leggen u graag uit hoe BAAN zitmeubelen en alle andere producten zijn opgebouwd. Wij laten u beleven en ervaren wat voor u het beste zitcomfort is. Daarnaast geven wij advies op maat over de mogelijkheden, materialen, stoffen en kleuren. In Waddinxveen kunnen wij u nog een rondleiding geven in de naastliggende fabriek, om het volledige productieproces te ontdekken. Tenslotte voorzien wij u van documentatie. Kortom, onze experts begeleiden u bij het realiseren van uw woondromen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.