Baan Meubelen

Uw tafel stylen voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan en wat ons betreft is December de gezelligste -en meest stijlvolle- tijd van het jaar! Velen gaan aan de gang met de kerstboom optuigen, het huis met lichtjes versieren en de kerst accessoires neer zetten. 

Eén van onze favoriete dingen om te stijlen is de dinertafel,  omdat je hier vele uren doorbrengt met je geliefden. En hoewel wij allemaal minder bezoek mogen ontvangen dit jaar, betekent dit niet dat de sfeer aan de dinertafel eronder hoeft te lijden! Wellicht dat het juist extra belangrijk is om er iets gezelligs en leuks van te maken dit jaar. Wij geven u hierom graag wat inspiratie over de diverse tafelschikkingen voor kerst. 

DE TRADITIONELE TAFELSCHIKKING

De traditionele tafelschikking bestaat doorgaans uit een loper van dennentakken. Hier kun je zelf rode kerstballen aan toevoegen, dennenappels of granaatappels voor een organische look. Groen en rood combineert prachtig in de traditionele tafelschikking. Tussen de loper van groen kun je -voor een intieme setting- kandelaren toevoegen met tafelkaarsen, of theelichthouders met waxinelichtjes. 

Borden zijn vaak wit, waar een rood servet op gelegd wordt en iets handgemaakt zoals een koekje, of een kleine dennentak met een rood/goud lint eromheen.

DE GLAMOUREUZE TAFELSCHIKKING

De glamoureuze tafelschikking begint bij de gouden loper die in het midden van de tafel gelegd wordt. Deze wordt verder afgestyled met o.a. gouden kerstballen en andere accessoires (het liefst met glitter) zoals kerstboompjes en rendieren. Goud en wit of wit met zilver wordt meestal gebruikt in deze tafelschikking. Net zoals in de traditionele schikking, maken kaarsen het sfeerplaatje compleet. De borden die gedekt worden zijn meestal wit met een gouden rand, of helemaal goud. Vaak worden de borden ook nog gedekt met een gouden/zilveren onderbord eronder. Als accessoire voor op het bord wordt vaak een mooi servet in een bijpassende strik gehuld. 

DE MYSTERIEUZE TAFELSCHIKKING

Deze tafelschikking is iets minder bekend, maar maakt zijn opmars in de Nederland. De mysterieuze tafelschikking maakt veel gebruik van zwart. Een zwarte (glitterende) loper of een zwart tafelkleed wordt gecombineerd met de traditionele stijl (dennentakken) of met de glamoureuze stijl (gouden of zilveren accessoires). Zwarte borden en zwarte couverts maken de look af. 

DE WITTE KERST TAFELSCHIKKING

In compleet contrast tot de mysterieuze tafelschikking, bestaat er ook de witte kerst tafelschikking. Dit is een favoriet onder velen. De witte kerst tafelschikking maakt -heel voor de hand liggend- veel gebruik van wit. Een wit tafelkleed of witte loper, wit servies, witte accessoires, wit lint, etc. Soms wordt ook hier gecombineerd met de glamoureuze tafelschikking, met als verschil dat wit hier duidelijk de overhand heeft. Voor een meer rustieke uitstraling, wordt er ook gecombineerd met de traditionele tafelschikking. 

Kijkt u erg uit naar kerst maar bent u nog op zoek naar de geschikte dinertafel en/of diner stoelen? Dan bent van harte welkom in onze digitale showroom! U krijgt Nu de gelegenheid om de hoogste kwaliteit meubelen in te kopen tegen de laagste prijzen. Een compleet overzicht van alle SALE-modellen vindt u hier .  

Meer Nieuws

Uw tafel stylen voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan en wat ons betreft is December de gezelligste -en meest stijlvolle- tijd van het jaar! Velen gaan aan de gang met de kerstboom optuigen, het huis met lichtjes versieren en de kerst accessoires neer zetten. 

Eén van onze favoriete dingen om te stijlen is de dinertafel,  omdat je hier vele uren doorbrengt met je geliefden. En hoewel wij allemaal minder bezoek mogen ontvangen dit jaar, betekent dit niet dat de sfeer aan de dinertafel eronder hoeft te lijden! Wellicht dat het juist extra belangrijk is om er iets gezelligs en leuks van te maken dit jaar. Wij geven u hierom graag wat inspiratie over de diverse tafelschikkingen voor kerst

Herstoffeeractie

Uw interieur nieuw leven inblazen, maar uw oude meubelen behouden? Ook dat kan bij ons. Heeft u een bank, (oor)fauteuil, hocker, eet-, bar- of bureaustoel, die een make-over kan gebruiken, laat deze dan NU tegen 50% van de huidige nieuwprijs herstofferen. U hebt keuze uit vele duizenden stoffen van bekende stoffenhuizen als JAB, De Ploeg, Chivasso, Romo, Casamance, Silvera etc. Wij sturen u graag enkele knipstalen toe. Deze actie is geldig op alle meubelen van BAAN. Ook modellen van andere fabrikanten kunt u nu laten herstofferen met extra hoge korting. Wilt u een vrijblijvende offerte? Stuur een email met enkele foto’s en afmetingen naar info@baanmeubelen.nl.

Het bijvullen van de rugkussens is gratis. Zijn de zit- en/of rugkussens aan volledige vervanging toe, dan wordt nu een speciale prijs berekend van €100 per kussen.